Велика Британија донираше 20 амбулантни возила на Украина

Британската министерка за надворешни работи Лиз Трас изјави дека Велика Британија и донира амбулантни возила на Националната здравствена служба на Украина. Loading… „Донацијата од 20 амбулантни возила од Националната здравствена служба (NHS) ќе им помогне на Украинците кои останаа во градовите под руски напад и бомбардирање да добијат витална помош … Continue reading Велика Британија донираше 20 амбулантни возила на УкраинаПрочитај повеќе