Услов на Турција за НАТО: Финска да престане да ги штити терористите

Турција го повтори своето барање до Финска да престане да ги штити организациите кои Анкара ги смета за терористички, доколку сака да влезе во НАТО. Loading… „Проблемот не е во тоа што Финска не сака да ја разбере Турција. Финска одбива сериозно да ги сфати безбедносните грижи на Турција“, изјави … Continue reading Услов на Турција за НАТО: Финска да престане да ги штити терориститеПрочитај повеќе