Украина: Ќе го заплениме имотот на луѓето кои ја поддржаа руската инвазија

Украинскиот парламент денеска најави усвојување на нов закон, кој ќе и овозможи на државата да го заплени имотот на лицата кои ја поддржуваат руската инвазија. Loading… Според законот, секој кој ја поддржува војната може да заврши пред Врховниот антикорупциски суд на Украина, чии службеници ќе можат да го запленат имотот … Continue reading Украина: Ќе го заплениме имотот на луѓето кои ја поддржаа руската инвазијаПрочитај повеќе