Украина ги забрани руските воени симболи „V“ и „Z“

Украинскиот парламент усвои закон со кој се забранува употребата на руските воени симболи „Z“ и „V“. Loading… Украинската партија Слуга на народот објави дека според законот што пратениците го усвоија на 1 април, Русија е означена како „терористичка земја“.   Луганска Народна Република: 170 украински војници се предадоа   Никита … Continue reading Украина ги забрани руските воени симболи „V“ и „Z“Прочитај повеќе