Товарен брод тргна од Мариупол, дестинацијата е Ростов

Првиот брод што влезе во Мариупол по завршувањето на борбите во овој украински град, денеска го напушти пристаништето со метален товар, соопшти за ТАСС прес-службата на Јужниот воен округ на Русија. Loading… Бродот натоварен со метал го напуштил пристаништето придружуван од артилерија на руската Црноморска флота и патролни антидиверзантски чамци, … Continue reading Товарен брод тргна од Мариупол, дестинацијата е РостовПрочитај повеќе