Тито ги посетил повредените од земјотресот во 1963 кои биле сместени во Куманово

Претседателот на СФРЈ Јосип Броз Тито, ја посетил Кумановската болница во јули 1963 година за да ги посеит ранетите од катастрофалниот земјотрес во Скопје. Loading… Тито одел од постела до постела, разговарал со полесно повредените и се интересирал за состојбата на нивното здравје. Многу од ранетите го поздравиле само со … Continue reading Тито ги посетил повредените од земјотресот во 1963 кои биле сместени во КумановоПрочитај повеќе