СЗО: Тутунската индустрија е еден од најголемите загадувачи на животната средина

Светската здравствена организација (СЗО) во својот нов извештај за последиците од пушењето предупредува дека тоа не само што претставува огромна штета за здравјето на поединците, туку е и еден од најголемите светски загадувачи, поради планините од отпад и влијанието врз глобалното затоплување. Loading… Секоја година, производството и потрошувачката на тутун … Continue reading СЗО: Тутунската индустрија е еден од најголемите загадувачи на животната срединаПрочитај повеќе