„SpaceX“ лансираше ракета „офлајн“ – Носела таен сателит на Владата на САД

Компанијата „SpaceX“ новата година ја започна со освојување на вселената со лансирањето на ракетата „Фалкон 9“, но мисијата која успешно е извршена во ноќта помеѓу недела и понеделник привлекла големо внимание пред се поради мистериозноста на багажот – владиниот сателит „ЗУМА“. Лансирањето требало да се случи во ноември, но поради дополнителни … Continue reading „SpaceX“ лансираше ракета „офлајн“ – Носела таен сателит на Владата на САДПрочитај повеќе