СМРТ ИЛИ ХИТ ЗА ДИЕТАТА: Дали е здраво да се јаде компир?

Што повеќе зеленчук во исхраната е правило кое не е применливо на компирот. Поради количината на скробот во компирот, често се вели дека компирот здебелува па затоа многумина го сметаат за погубен за диетата. Меѓутоа, еден варен компир од средна величина има само 160 калореии, нула маснотии и нималку холестерол. … Continue reading СМРТ ИЛИ ХИТ ЗА ДИЕТАТА: Дали е здраво да се јаде компир?Прочитај повеќе