Смартфоните можат да предизвикаат делумно слепило

Долготрајното гледање на екраните на смартфоните може да предизвика непоправливи оштетувања на очите. Шпанскиот експерт д-р Селин Санчез-Рамос откри дека LED -екраните на повеќето електронски уреди може да наштетат на ретината –  слој во задниот дел на окото. Тоа дури може да доведе до делумно слепило. Сината светлина на модерните … Continue reading Смартфоните можат да предизвикаат делумно слепилоПрочитај повеќе