Словачкиот премиер: Ако Украина падне, ние сме следни

Словачкиот премиер Едуард Хегер испрати силно предупредување за иднината на неговата земја во случај Русија да ја победи Украина. Loading… Хегер за време на панелот на Светскиот економски форум во Давос, Швајцарија рече: „Ако Украина падне, Словачка е следната“.   Русија ја укинува горната старосна граница за служење воен рок … Continue reading Словачкиот премиер: Ако Украина падне, ние сме следниПрочитај повеќе