Се разбуди најголемото легло на змии во светот (видео)

Илјадници змии се разбудиле од зимската хибернација која траела цели осум месеци. Секоја година на пролет змиите во канадската провинција Манитоба имаат еден несекојдневен ритуал. Илјадници од нив излегуваат од пештерите во последната недела во април, а најмногу во втората недела од мај. Причината поради која излегуваат е парењето. Има … Continue reading Се разбуди најголемото легло на змии во светот (видео)Прочитај повеќе