Сателитските снимки покажуваат нова масовна гробница во близина на Мариупол

Американската компанија „Maxar Technologies“ објави нови сателитски фотографии на кои се гледа изгледот на втората масовна гробница во Винохрадно, село кое се наоѓа во близина на Мариупол. Loading…     Како што се наведува, фотографиите кои ги објави Максар покажуваат проширување на неколку долги ровови во текот на минатиот месец, … Continue reading Сателитските снимки покажуваат нова масовна гробница во близина на МариуполПрочитај повеќе