Руските војници примиле радијација во Чернобил, пребегнаа во Белорусија

Украинската национална нуклеарна компанија Енергоатом објави дека Русите го напуштаат Чернобил и се движат кон Белорусија. Loading… „Окупаторите кои ја окупираа нуклеарната централа во Чернобил и другите објекти во зоната на исклучување, маршираа во две колони кон границата со Белорусија“, ја цитираат украинската медиуми изјавата на Енергоатом. Во него се … Continue reading Руските војници примиле радијација во Чернобил, пребегнаа во БелорусијаПрочитај повеќе