Руската армија воведе „режим на целосен молк“ во Мариупол

Министерството за одбрана на Руската Федерација соопшти дека руската армија го запрела огнот и отворила хуманитарен коридор преку кој украинските борци кои доброволно го положиле оружјето можат да ја напуштат фабриката Азовстал во Мариупол. Loading…   Опсадата на Мариупол дополнително ги усложни преговорите   За таа цел во 14 часот … Continue reading Руската армија воведе „режим на целосен молк“ во МариуполПрочитај повеќе