Русите најавија четири услови за крај на војната

Специјалната воена операција во Украина ќе заврши кога нејзините задачи ќе бидат завршени. Loading… Тоа вклучува заштита на цивилното население во Донбас, демилитаризација и денацификација на Украина, како и отстранување на заканите за Русија кои доаѓаат од украинска територија поради нејзиниот развој од страна на земјите-членки на НАТО, изјави за … Continue reading Русите најавија четири услови за крај на војнатаПрочитај повеќе