Русија ја укинува горната старосна граница за служење воен рок

Руската Државна Дума денеска усвои предлог-закон за укинување на горната старосна граница за склучување на првиот договор за воена служба. Loading… Во образложението се наведува дека законот сега предвидува првиот договор за воена служба да можат да го склучат државјани на возраст од 18 до 40 години и странски државјани … Continue reading Русија ја укинува горната старосна граница за служење воен рокПрочитај повеќе