Првиот човек на американската армија: Расте можноста за значаен меѓународен конфликт

Висок американски воен офицер им рече на пратениците во вторникот дека светот станува сè понестабилен и дека потенцијалот за значителен меѓународен конфликт се зголемува наместо да се намалува. Loading… Началникот на Здружениот Генералштаб на САД, генерал Марк Мили и секретарот за одбрана Лојд Остин се појавија пред Комитетот за вооружени … Continue reading Првиот човек на американската армија: Расте можноста за значаен меѓународен конфликтПрочитај повеќе