Пронајдена ајкула стара 512 години (видео)

Огромна ајкула „гринланд“ веројатно е најстарото суштество на планетата, тврдат научниците. Се претпоставува дека е стара 512 години, што значи дека е родена пред Шекспир, а моментално живее во водите на Арктикот, каде е лоцирана. Научниците кои ја анализирале претпоставуваат дека е родена во 1505 година. Гринлад ајкулите живеат во … Continue reading Пронајдена ајкула стара 512 години (видео)Прочитај повеќе