Пентагон: Украина сега има повеќе тенкови на бојното поле од Русија

Благодарение на европските испораки на оружје, украинската војска сега има повеќе тенкови на бојното поле отколку Русија, тврди Пентагон. Loading… Експертите тврдат дека два месеци по почетокот на војната, предноста на Русија значително се намалила благодарение на испораката на тенкови Т-72 од советската ера во Киев од Чешка и другите … Continue reading Пентагон: Украина сега има повеќе тенкови на бојното поле од РусијаПрочитај повеќе