ПЕКОЛ ИЛИ РАЈ? Овој преубав остров крие мрачна тајна од која ќе се наежите (ВИДЕО)

Торесовиот проток е широк околу 150 километри, многу плиток (околу 50 метри), а ја дели Австралија од меланезискиот остров Нова Гвинеја и го поврзува Арафурското и Коралното море, односно Индискиот и Тихиот океан. Островот од кој никој не се вратил жив (видео) Во внатрешноста на протокот се наоѓаат неколку големи и стотина мали острови на … Continue reading ПЕКОЛ ИЛИ РАЈ? Овој преубав остров крие мрачна тајна од која ќе се наежите (ВИДЕО)