Оваа земја воведува здравствен порез кој ќе мора да го плаќаат невакцинираните

Канадската провинција Квебек ќе наплаќа здравствен данок за жителите кои не биле вакцинирани против коронавирусот. Loading… Квебек, кој забележа најголем број на смртни случаи поврзани со корона во Канада, во моментов се бори со големо зголемување на бројот на заразени. Премиерот во вторникот најави дека прв во земјава ќе ги … Continue reading Оваа земја воведува здравствен порез кој ќе мора да го плаќаат невакциниранитеПрочитај повеќе