Ова ќе бидат клучните боишта во битката за Донбас

Русија започна голема офанзива за Источна Украина, а тоа ги објавија и украинските власти завчера. Кремљ, исто така, изјави дека неговата главна цел е да го преземе регионот Донбас, откако не успеале во главниот град на Украина. Loading… Она што следува опишува како најголема битка во војната досега, а резултатот … Continue reading Ова ќе бидат клучните боишта во битката за ДонбасПрочитај повеќе