Орбан: На самитот на ЕУ нема да се зборува за ембарго на руската нафта

Унгарија нема наскоро да престане да се спротивставува на ембаргото на ЕУ за руската нафта, па затоа лидерите на блокот не треба да разговараат за ова прашање на специјален состанок на почетокот на следната недела во Брисел, напиша унгарскиот премиер Виктор Орбан во писмото до претседателот на Европскиот совет, Шарл … Continue reading Орбан: На самитот на ЕУ нема да се зборува за ембарго на руската нафтаПрочитај повеќе