Нови снимки од Буча сведочат за масовни гробници?

Сателитските снимки на украинскиот град Буча недалеку од Киев покажуваат копање ров за масовна гробница на земјиштето на црквата Свети Андреј Првоповикан и Сите светци, објави американската приватна компанија Максер. Loading… На фотографијата направена на 31 март се гледа ров долг околу 13 метри.   Руските сили се повлекуваат од … Continue reading Нови снимки од Буча сведочат за масовни гробници?Прочитај повеќе