НЕМА ПОВЕЌЕ ПЛАСТИКА: Во оваа земја може да лежите затвор поради кеса

Во Кенија денеска стапи на сила забраната за користење на пластични кеси, а оние кои ќе ја прекршат наредбата се под закана за максимална казна од 38.000 долари или четири години затвор. Забраната се однесува на користење, производство и увоз на пластични кеси, а минималната казна изнесува 19.000 долари или до година дена затвор, соопштува … Continue reading НЕМА ПОВЕЌЕ ПЛАСТИКА: Во оваа земја може да лежите затвор поради кеса