Маслиново масло спречува срцеви заболувања

Екстра вирџин маслоновото масло е извор на здравје и убавина. Грција троши повеќе маслиново масло од која било друга земја (околу 26 литри по глава на жител годишно), а познато е дека медитеранската кујна носи помал ризик од малигни, срцеви заболувања, или појава на Паркинсовата или Алцхајмеровата болест. Точката на … Continue reading Маслиново масло спречува срцеви заболувањаПрочитај повеќе