МААЕ: Руските трупи го напуштија Чернобил, контролата ја префрлија на украинскиот персонал

Меѓународната агенција за атомска енергија (МААЕ) соопшти дека Украина потврдила дека руските војници го напуштиле Чернобил и „ја префрлиле контролата на нуклеарната централа на украинскиот персонал“. Loading… Според Би-Би-Си утринава, персоналот во фабриката изјавил дека на локацијата повеќе нема „аутсајдери“, иако МААЕ претходно соопшти дека не може да го потврди … Continue reading МААЕ: Руските трупи го напуштија Чернобил, контролата ја префрлија на украинскиот персоналПрочитај повеќе