Колкав е моменталниот износ на штетите од војната во Украина?

Светска банка соопшти дека првата проценка покажува дека материјалната штета на објектите и инфраструктурата во Украина достигнала околу 60 милијарди долари. Loading… Проценката не ги вклучува растечките економски трошоци од војната.   Украинска армија: Русите продолжуваат да го блокираат Харков   „Износот ќе продолжи да расте како што војната напредува“, … Continue reading Колкав е моменталниот износ на штетите од војната во Украина?Прочитај повеќе