Каде би завршиле ако ископате тунел во Земјата?

Во Велика Британија на децата им велат дека на тој начин би стигнале до Австралија, а на Американците дека ќе стигнат до Кина. Сепак, фасцинантна мапа која ја објави сајтот Antipodes Map, открива дека малите Кинези во поголемиот дел од случаите нема да пристигнат до копното со оглед дека 71% од … Continue reading Каде би завршиле ако ископате тунел во Земјата?Прочитај повеќе