И до милион долари: Украина ќе им плати на руски војници кои ќе пребегаат со опрема

Врховната рада на Украина ја одреди наградата за доброволно предавање на воената опрема на Руската Федерација на украинските воени сили. Loading… Според веб-страницата на парламентот, наградите за предадената опрема на освојувачот ќе бидат:   Зеленски: При повлекувањето Русите ги минираат и телата на загинатите   – за борбени авиони / … Continue reading И до милион долари: Украина ќе им плати на руски војници кои ќе пребегаат со опремаПрочитај повеќе