Го пиете секојдневно, но дали знаете кое животно го открило кафето? (ВИДЕО)

Луѓето ширум светот не можат да замислат почеток на денот без шолја кафе, но многумина не знаат дека оваа растение го открило едно домашно животно. Според етипската легенда, кафето води потекло од една тамошна висорамнина, каде козите на еден сточар откриле кафе во потрагата по храна. Имено, сточарот Калди решил … Continue reading Го пиете секојдневно, но дали знаете кое животно го открило кафето? (ВИДЕО)