Гајдар: Руските трупи влегоа во предградијата на Северодонецк

Руски војници влегоа во предградијата на украинскиот град Северодонецк, изјави денеска гувернерот на областа Луганск, Сергеј Гајдаи. Loading…   Улични борби во Северодонецк: „На Русите не им е грижа колку жртви ќе имаат“   Тој рече дека руските војници го нападнале градот со целото оружје, со воздушна поддршка и влегле … Continue reading Гајдар: Руските трупи влегоа во предградијата на СеверодонецкПрочитај повеќе