Едно кумановско село е целосно празно, Черкезе и Романовце со најмногу жители

Кумановски Муабети направи анализа на бројот на жители во сите села во Куманово достапи од податоци на Пописот направен во 2021 година. Loading… Селото Д’лга, кое се наоѓа во најјужниот дел на Куманово е целосно ненаселено, покажуваат податоците од пописот спроведен во 2021 година. Попишувачите на Државниот завод за статистика … Continue reading Едно кумановско село е целосно празно, Черкезе и Романовце со најмногу жителиПрочитај повеќе