Црвениот крст денеска подготвува нова евакуација на цивили од Мариупол

Конвојот на Црвениот крст кој се упати кон Мариупол ќе се обиде да ги евакуира цивилите од опколениот украински град во сабота, додека руските сили најверојатно ќе се прегрупираат за нови напади во југоисточниот дел на земјата. Loading… Мариупол, опколен уште од раните денови на руската инвазија, е главната цел … Continue reading Црвениот крст денеска подготвува нова евакуација на цивили од МариуполПрочитај повеќе