Британското разузнавање објави нов извештај: „Русија постигна поголем напредок“

Министерството за одбрана на Велика Британија објави нов разузнавачки извештај за ситуацијата во Украина. Тој наведува дека Русија се соочува со „нови предизвици за да ја постигне целта за целосна окупација на Донбас“. Loading…   Скокнаа цените на нафтата по ембаргото на ЕУ кон Русија   „Руската окупација на Лиман … Continue reading Британското разузнавање објави нов извештај: „Русија постигна поголем напредок“Прочитај повеќе