Британија: Бројот на руските жртви е сличен на советскиот во Авганистан

Русија најверојатно претрпе слични загуби во првите три месеци од војната во Украина како и Советскиот Сојуз за време на деветгодишната војна во Авганистан, објави британското Министерство за одбрана во најновиот разузнавачки извештај во понеделникот. Loading… Високиот број на загинати војници, забележан во офанзивата во Донбас, може да се објасни … Continue reading Британија: Бројот на руските жртви е сличен на советскиот во АвганистанПрочитај повеќе