Бизарен култ одговорен за најголемите масовни самоубиства: “Рајската порта” и денес регрутира луѓе (фото+видео)

Пред дваесет години до полицијата во Сан Диего стигнал анонимен повик од телефонска говорница. Повикувачот тврдел дека десетина луѓе извршиле самоубиство во VII Медитерански стил во областа Санта Фе. Два часа подоцна, заменик-шерифот Роберт Бранк пристигнал на имотот и ја видел хорор-сцената – масакар на ритуална смрт. “Се чини дека нема преживеани”, јавил преку полициското … Continue reading Бизарен култ одговорен за најголемите масовни самоубиства: “Рајската порта” и денес регрутира луѓе (фото+видео)