Белорусија најави воени вежби долж границата со Украина

Белорусија ќе спроведе воена мобилизациска вежба во близина на украинската граница во јуни и јули, пренесува државната новинска агенција БелТА. Loading…   Услов на Турција за НАТО: Финска да престане да ги штити терористите   Вежбите ќе се одржат во регионот Гомел на југ, кој се граничи со зоната на … Continue reading Белорусија најави воени вежби долж границата со УкраинаПрочитај повеќе