09.08.2019 12:09

Знаете ли што значи поимот „пансексуалност“?


Пансексуалноста уште ја нарекуваат и омнисексуалност, а она што веднаш треба да се знае е дека не се работи за ништо поразлично од хетеросесуалноста или хомосексуалноста.

Тоа значи дека не станува збор за некоја сексуална перверзија, ниту девијација. Во пракса да се биде пансексуалец значи да се има желба кон било која личност независно од нејзиниот пол.

loading...

Дали сте демисексуалец?

Но, веднаш ќе се прашате која е разликата помеѓу пансексуалност и бисексуалност.

Бисексуалец се интересира во исто време и за мажи и за жени, додека пансексуалецот освен за мажи и жени се интересира и за трансексуалци, независно од нивниот род.

Дали сте сапиосексуалец?

Пансексуалнсота всушност е состојба на духот: полот на партнерот на крајот на краиштата нема никаква важност, она што единствено е важно за пансексуалците е личноста.


© Со преземање на содржината ги прифаќате Условите за преземање содржини
Loading...

Последни наслови

Facebook Comments