Зеленски: Русија ќе ги гледа новите санкции како „дозвола за напад“

Украинскиот претседател Володимир Зеленски изјави дека новите западни санкции против Русија „не одат доволно далеку“ и дека „инвазивните сили ќе ги сметаат за дозвола за напад“, додека стравувањата од напад на руските сили на истокот од земјата растат. Loading… САД, Обединетото Кралство и Европската унија објавија пакет нови санкции насочени … Continue reading Зеленски: Русија ќе ги гледа новите санкции како „дозвола за напад“Прочитај повеќе