13.08.2019 13:10

ЗАДОЛЖИТЕЛНА ЛЕКТИРА: Што секојдневно читаат најмоќните луѓе во светот?


Мерните единици за успех се бројни. Иако на поголемиот дел од вас на прва помисла ви текнува на парите, тоа често е еден од последните фактори, по личниот напредок, знаењето и вешитните кои сте ги стекнале во текот на животот.

Затоа, кога ќе помислиме на успешните луѓе, можеби би требало да не мислиме за парите, туку за тоа што направиле за да ги стекнат.

loading...

Едно истражување покажува какви навики имаат најмоќните луѓе во светот. За почеток, што секој од нив чита кога станува од спиење.

Ворен Бафет

Според последните пресметки, вредноста на овој човек се проценува на 82 милијарди долари. Тој е еден од најголемите американски бизнисмени, филантропи и инвеститори кој со години стекнал доволно знаење и искуство да препознае вистинска можност и да ја искористи на најпаметен начин.

Ворен Бафет секое утро чита „Вол стрит журнал“, „Њујорк тајмс“, „Фајненшл тајмс“ и „Ју-Ес-еј Тудеј“. Низ текстовите на овие весници, како што вели, дознава се што у е потребно тој ден да бид еинформиран пред да донесе било каква долука која може да се одрази на неговиот бизнис.

Доналд Трамп

Америкснакиот претседател во неколку интервјуа нагласил дека, иако знае дека онлајн медиумите се далеку поажурирани, сепак преферира печатена форма пред дигиталната.

Затоа неговиот тим секое утро ги собира сите најважни објави и печатени изданија на весниците и му креира колекција од сите важни информации и текстови кои мора да ги прочита.

Тие дури пребаруваат и низ дигиталните извори и ги печатат објавите за да бидат на едно место.

loading...

Имено, Доналд Трамп сака и да подвлекува и означува важни секции од прочитан текст, па на крајот на денот сето тоа оди во голема библиотека.

Марк Зукерберг

Во едно од своите интерјуа, основачот на Фејсбу изјавил дека секое утро, пред да стане од креветот го зема својот телефон за да прочита што се случува.

Она што не изненадува е фактот дека првата апликација која ја отвора е Фејсбук. На овој начин, како што вели тој, може да види дали има некои промени на самата мрежа, а и да ги дознае сите вести кои моажт да му бидат од корист тој ден.

Потоа преминува на апликацијата за допишување за да види дали некој му се јавил, а според зборовите на Зукерберг, доколку денот не е комплициран, тоа не му одзема повеќе од неколку минути.

Бил Гејтс

Еден од познатите основачи на Мјакрософт има тим луѓе кои за него се занимаваат токму со оваа професија – собирање и кравењекомбинации од накористните текстови кои можат да се пронајдат оналј, а да имаат врска со неговиот бизнис.

Тој го почнува денот читајќи ја оваа колекција, како и билтенот од компанијата Беркшир Хетавеј,во која е основач со Ворен Бафет, еден одчленовите на одборот на директори.

Поракј тоа, слично како и останатите, се потпира на Њујорк тајмс и Вол стрит журнал за да добие што подобри информации за пчетокот на денот.

Ако почнувате да рамзислувате како еден од најмоќните луѓе во светот зголемете ги своите шанси еден ден и самите да сте во таа група.

loading...

Меѓутоа, не е доволно само да се промени начинот на размислување, туку треба и да се направи нешто конкретно за да всушност ја промените својата кареира и да ја насочите кон остварување големи и важни разултати.

За почеток запишете обука за претприемач и направете клучен чекор кон тоа еден ден да станете некој кој своето име ќе го пронаоѓа во еконосмките рубрики на списанијата ширум светот.


© Со преземање на содржината ги прифаќате Условите за преземање содржини
Loading...

Последни наслови

Facebook Comments