За бездомници не може – ама може за човек со Ферари (видео)

Сподели со своите пријатели

Џош Палер Лин направил социјален експеримент за да докаже дека еден ист човек не добива ист третман во општеството, туку самиот третман зависи од материјалното богатство кое го поседуваат луѓето околу нас.

Loading...

За да докаже дека постои нееднаков третман, Џош најпрвин се престори во бездомник на кој не му беше дозволен, не само влез во ресторан туку и престој во отворениот простор на рестораните, за да половина час подоцна, тој се врати со Ферари и дочека отворени врати во истите места кои претходно ги посети како бездомник.

Погледнете сами за што зборуваш Џош.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *