Во очите на оваа девојче се крие тажна животна приказна (видео)

Сподели со своите пријатели

Пред неполни две недели, откако во водите на островот Дир близу Бостон е пронајдено тело на непознато девојче заврзано во пластична кеса, американските истражни органи во потрага по родителите, ангажирале уметник – форензичар, кој на основа на виденото лице, направила фото – робот од пронајденото тело.

Loading...

Capture

Сликата од пронајденото девојче била поставена на социјалните мрежи со повеќе од 3,5 милиони споделени разгледувања, со надеж дека конечно ќе се најдат родителите кои се во потрага по своето дете.

Уметникот форензичар вели дека не е првпат на ваков начин да создава фото – роботи од пронајдени починати деца, задача која на почеток била ужасно тешка за неа, со оглед дека сликите со кои морала да се соочи биле тешки колку и судбината на исчезнатите деца.

 


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.