31.05.2015 20:18

Во Кина се одржа натпревар на плачливи бебиња (видео)


Мошне интересен натпревар се одржа во Токио вчера, традиционален за тие простори во последните 400 години.

Имено, во храмот Сенсоџи во Токио, неколкумина сумо борачи имаа задача да предизвикаат врескање и плачење кај бебињата,  откако во Кина се смета дека врескањето и плачењето е добро за здравјето.

loading...

Натпрeварот се разликува од регион до регион. Во некои натпревари победник е бебето кое прво врисне и заплаче, а во други е бебето кое најдолго и најсилни вреска.

Обичајот е еден сумо борач да земе бебе во раце и нежно да го тресе се додека не почне да плаче и вреска.

 


© Со преземање на содржината ги прифаќате Условите за преземање содржини
Loading...

Последни наслови

Facebook Comments