Внимателно: Ако немате да платите такси, ќе ве соблечат голи (видео)

Сподели со своите пријатели

Такси превозниците во рускиот град Нижниј Тагил ја превземале правдата во свои раце, откако од неодамна оние кои не плаќаат такси, а се возат ги соблекуваат голи (не важи за жени) и ги тераат да се намачкаат со зелена боја по лицето и телото.

Loading...

Шверцерите подоцна ги сликаат, а нивните фотографии ги постираат на социјалните мрежи, често така обоени ги тераат на „срамна прошетка“ низ градот.

  • Локалните таксисти на ваков начин се обидуваат да ги обесхрабрат сите кои сакаат од нив да прават будали, односно да им го земаат лебот од раце по одработената смена – велат таксистите.

Полицијата за сега одлучила да не се меша во ова, но ги предупредила таксистите дека ќе интервенираат доколку неплаќачите поднесат тужби.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.