Уловиле питон од осум метри и 250 килограми (видео)

На едно градилиште во малезискиот град Паја Терубонгу уловен е огромен питон кој најверојатно ќе ја презеде титулата за најдолга змија некогаш уловена. Се работи за мрежестиот питон, долг околу осум метри чиј вид живее на подрачјето на Југоисточна Азија и се смета за најдолга змија на светот.   Loading… … Continue reading Уловиле питон од осум метри и 250 килограми (видео)Прочитај повеќе