Уапсиле галеб под сомнение дека е шпион (видео)

Сподели со своите пријатели

Галебот кој изгледа како и секој друг галеб,  предизвикал големо внимание во Индија така што е пратен во полицијата во затвор поради шпиoнажа.

Loading...

Галебот го пронашло дете од 14 години и го однело во полиција откако открило мистериозна порака закачена на него. Пораката била напишана на јазикот Урду и имала пакстански телефонски број.

Затоа во полицијата се посомневале дека тој е пакистански шпион, иако не пробале да го повикаат бројот кој бил во пораката како тие би провериле дали е галебот е изгубен.

Откако направиле рентген снимка, тие не успеале да пронајдат повеќе информации, но одлучиле да го затворат така што не би одлетал повторно назад во Пакистан.

Началникот на полицијата Ракеш Каушал за India Times објаснил зошто се одлучиле да ја задржат птицата во затворот.

– Ништо штетно нема пронајдено кај галебот, но сепак се одлучивме да го затвориме бидејќи ретко се случува нивната птица да дојде овде. Во последно време фативме многу шпиони – изјави Каушал


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *