Тетките во Србија добија статус на трет родител

Сподели со своите пријатели

Министерството за труд на Србија ги изедначи тетките со родителите, со што тие добија право да ги гледаат и растат децаат на своите браќа и сестри.

Loading...

Со доделувањето на статусот на трет родител, тетките станаа полноправни членки на семејствата кои имаат деца, а за тоа најмногу придонеле нивните изливи на нежност по социјалните мрежи.

Извори од министерството блиски до српските медиуми, велат дека најмногу биле инспирирани од илјадници статуси на Фејсбук на кои тетките ставале фотографии од децата на браќата и сестрите, на кои се покажува неизмерна љубов спрема нив.

– Прегледавме бројни Фејсбук статуси кои не можат, а да не предизвикаат емоции и кај најладните луѓе, вели извор близок до српското министерството за труд за локалните медиуми.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.