Тешки загуби на елитниот руски полк во Украина кој служел и на Балканот

Рускиот 331 гардиски полк стана симбол на падот на рускиот план за брза војна. За жртвите меѓу руските сили не се зборува многу во самата Русија, но Би-Би-Си напиша приказна за нивниот напредок на украинска територија и откри дека најмалку 39 членови на овој елитен полк биле убиени. Loading… Служеле … Continue reading Тешки загуби на елитниот руски полк во Украина кој служел и на БалканотПрочитај повеќе